Fortnite yapımcısı Epic Games, iOS üreticisi Apple’ın kısıtlamalarının “uygulama dağıtımı ve ödeme süreçlerinde rekabeti tamamen ortadan kaldırdığını” iddia ediyor.
Epic Games bugün, Avrupa Komisyonu Rekabet Genel Müdürlüğü’ne; dikkatle tasarlanmış bir dizi rekabete aykırı kısıtlama yoluyla Apple’ın yalnızca zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda uygulama dağıtımı ve ödemesinde rekabeti tamamen ortadan kaldırdığını iddia ettiği bir rekabet şikayetinde bulunduğunu duyurdu.
Epic’in ABD, Avustralya ve İngiltere’deki işlerinde Apple’a benzer şikayeti zaten bulunuyor. Bu anlaşmazlık; Epic’in Fortnite’ı müşterilerin doğrudan yayıncıya ödeme yapmasına olanak tanıyacak şekilde güncelledikten sonra platform sahipleri Apple ve Google’ın sırasıyla App Store ve Google Play üzerinden elde edilen gelirlerin %30’unu talep etmesini engelleyerek başlamıştı. Buna karşılık Apple ve Google, Fortnite’ı mağazalarından çekerek yanıt verdi. Ardından Epic, her iki şirkete karşı antitröst davalarını açtı.
Epic Games’in kurucusu ve Ceo’su Tim Sweeney bugünkü şikayet hakkında şunları söyledi: “Boşta durmayacağız ve Apple’ın platform hakimiyetini ve dijital oyun alanının ne olması gerektiğini kontrol etmek için kullanmasına izin vermeyeceğiz,” dedi.
AB şikayetinin Epic’in yaptığı diğer şikayetlerden farkı; Epic, AB’de Apple’dan tazminat talep etmiyor ve yasadışı olduğuna inandığı Apple politikalarında değişiklik yapılması istiyor.
Related posts
Site İçi Arama
Popüler Yazılar
- EA Sports ve CONMEBOL, EA SPORTS FC için uzun süreli bir anlaşma imzaladı
- Prince of Persia: The Lost Crown çıkış tarihi duyuruldu!
- Logitech’den babaları ve baba adaylarını gülümsetecek hediye seçenekleri!
- Nothing Phone (1) Evofone ile şimdi Türkiye’de satışta!
- Diablo 4 sunucuları çökmeye başladı! Şaşırmadık!
Sosyal Medya