HardwarLuxx’e, Intel sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Intel’in 11. nesil işlemcilerinin ambargosunun 30 Mart’ta kaldırılacağı söylendi.

HardwareLuxx‘e yapılan kısa bir açıklamada Intel, Alman perakendeci Mindfactory’nin 11. Nesil Intel işlemcileri resmi olarak piyasaya sürülmeden önce sattığını doğruladı. Intel, tedarik zincirinde farklı bir düzeyde bir hata yapıldığına işaret edebilecek şekilde ambargoyu kırmaktan perakendecinin doğrudan sorumlu olup olmadığını doğrulamadı.

Mindfactory Cuma günü, Rocket Lake-S serisinden Intel Core i7-11700K 8 çekirdekli CPU’ları satmaya başladı. Buna rağmen Intel, CES 2021’de ilk performans slaytlarını sunduktan sonra şimdiye kadar yalnızca Core i9-11900K CPU’yu onayladı. Core i7-11700K ise hiçbir resmi sunumda yer almadı. Böylece teknik olarak satışa sunulan CPU mevcut değil.

Hafta sonu boyunca, Alman teknoloji forumlarında sızdırılmış bir kıyaslama sonuçları olayı anlamızda bazı tahminler yapmamıza olanak verdi. Mindfactory, bu işlemciyi Almanya dışına göndermiyor; bu da Core i7-11700K’nin resmi küresel lansmandan yaklaşık bir ay önce ülkede özel bir lansmanının yapıldığı anlamına gelebilir.

İlginç olan perakendeci, Intel’in bu ürünü satmasına izin verildiğini iddia etmesi. Anlaşılan o ki hangi dağıtıcı CPU’ları perakendeciye sağladıysa, satış ambargosunun doğru şekilde iletilmesini sağlayamamış da olabilir.

Intel, HardwaeLuxx’e Rocket Lake-S işlemcilerin 30 Mart’ta çıkacağını doğruladı. Bu tarih daha önce sızan tarih bilgileriyle örtüşüyor.