Site icon Fabrikatik

Android 14 Beta tüm kullanıcılar için yayınlandı!

Google bugün Android 14’ün ilk beta sürümünü yayınladı. İşte Android 14 Beta destekleyen telefonlar ve Android 14 yenilikleri.

Google Şubat ve Mart aylarında iki geliştirici önizlemesi yayınlanmıştı. Fakat bu kez son kullanıcı için Android 14 yayınlandı. Bu da demek oluyor ki, uyumlu Pixel cihazınızı Android Beta web sitesinde kaydettirerek, yaklaşan yazılımı geliştirici olmasanız bile kolayca deneyebilirsiniz.

Kaydınızı yaptıktan sonra, Android 14 Beta 1 size OTA (over-the-air) güncelleme olarak gelecektir. Android 13 QPR Beta programına kayıtlı ve Android 14’e de uyumlu olan bir cihaza sahipseniz, güncellemeyi otomatik olarak alırsınız. Yani ekstra birşey yapmanıza gerek kalmıyor. Ancak bu bir beta sürümü olduğu için hatalar ve sorunlar kaçınılmaz olacaktır.

Google’ın yayın takvimine göre, bu beta sürümünü Mayıs ayında başka bir beta sürümü takip edecek. Haziran ayından itibaren ise iki “Platform Stability” sürümü yayınlanacak. Bu sürümlere “Yayın Adayı” denmemesine rağmen, siz yine de beta gibi düşünebilirsiniz.

Android 14 Yenilikleri Neler?