Site icon Fabrikatik

Valheim da FPS Artışı Nasıl Sağlanır? Adım Adım Anlattık

valheim_performans

Bu ayarları basit bir şekilde yaparak Valheim oyununda 30 FPS’ye kadar performans artışı sağlayabilirsiniz.

Valheim, birçok erken erişim hayatta kalma oyununa oranla çok daha iyi çalışıyor. Ancak donanımınıza bağlı olarak kararlı bir 60 fps elde etmek biraz zor. Neyse ki bir oyuncu Valheim alt dizinindeki bulunan ve performansta büyük bir artışa neden olabilecek bir dizi hızlı düzeltme keşfetti.

Ben, 1440p’de her grafik ayarı ile Valheim’ı çalıştırıyorum ve 60 FPS civarında bir performans alıyorun(Yoğun ormanlık alanlarda FPS düşebiliyor). Reddit editörlerinden RustyB3ans‘ın kılavuzunda belirtilen üç adımı yaptıktan sonra performansım 90 fps’ye yükseldi. Bu da performansta yüzde 50’lik muazzam bir kazanç demek.

Bilgisayar konusunda bilgi sahibi olmasanız bile RustyB3ans’ın paylaştığı resimlerdeki adımları yaparak bu performans artışını çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Paylaşılan adımları sizin için Türkçeleştirdim. Aşağıdaki yapılması gereken adımlar kısmından ulaşabilirsiniz.

Yapılması Gereken Adımlar:

Bütün bunları yaptıktan sonra oyun performansınızda %50 oranında artış olacaktır. Beta süreci bitip oyun stabil hale gelene kadar Valheim’ı bu şekilde oynamaya devam edeceğiniz gibi görünüyor.